INIMA EMOTIONALA. Cele 3 "Pete" ale Inimii sau ce face o inima atunci cand o doare

Uneori nu simte nimic. Alteori simte prea mult. Iar alteori ceea ce simte te lasa devitalizat de energie. Descopera care sunt, conform IAM Heart, cele 3 moduri in care se manifesta inima atunci cand este ranita, dupa ce a dat piept in piept cu durerea.

Cunoscandu-ti mai bine inima atunci cand este fericita, atunci cand este ranita, te poti cunoaste mai bine pe tine!

Viata este cel mai bun profesor de sentimente si ne ofera de-a lungul ei multe lectii si incercari… A trai inseamna a experimenta atat binele, cat si raul. Oricat de fericiti am fost /suntem este aproape imposibil sa spunem ca nu exista inima care sa nu fi trecut la un moment dat prin experienta durerii sau sa nu fi fost ranita.

IAM University of Heart (Universitatea inimii) este o institutie educationala non-profit, un program de doi ani specializat in arta si stiinta meditatiei cu aplicatii in orice aspect al vietii. IAM Heart este interesat de problemele emotionale ale inimii si de vindecarea ranilor acesteia. Intr-un articol publicat pe site-ul universitatii, profesorii si specialistii IAM au publicat niste observatii extrem de interesante si pertinente.

IAM Heart a observat ca vindecarea emotionala a inimii se poate realiza inainte de toate constientizandu-i ranile. Mai mult, expertii IAM au observat ca in fata durerii, in functie de experienta personala a durerii, inima reactioneaza diferit. Uneori, ne simtim amortiti in fata durerii si inima noastra nu simte nimic. Alteori, inima se lasa coplesita de durere si trece prin tot felul de sentimente neplacute. Alteori, inima este sleita de energia ei emotionala si ne impiedica in a vedea lucrurile intr-un mod pozitiv. Iata care sunt conform expertilor IAM cele 3 modalitati in care inima reactioneaza in fata durerii sau cele 3 forme pe care ranile inimii (sau ‘petele’ inimii) le pot lua:

Cele 3 tipuri de Rani ale Inimii

1. Zonele Amortite ale Inimii

INIMA MEA NU SIMTE ABSOLUT NIMIC…

Cateodata inima ta raspunde durerii tale nesimtind absolut nimic. De fapt, a simti foarte putina emotie, de orice fel, este atat de comun... Multi dintre cei care vin la noi si-ar dori foarte mult sa-si simta si sa-si experimenteze emotiile la un nivel profund, insa se simt blocati, inghetati, despartiti de adancimea inimii dinauntrul lor. Daca ii acorzi atentie inimii tale, poti deveni constient ca simti anumite emotii, iar nu altele. Daca iti asculti inima, poti deveni constient ca da, exista o anumita parte a inimii tale care se simte amortita, insa exista deopotriva si altele care simt.

2. Zona Fierbinte a Inimii

INIMA MEA SIMTE, DAR NU SIMTE INTR-UN MOD PLACUT…

O zona fierbinte este o zona a inimii tale care este opusul celei amortite. Este plina de sentimente pe care le-am putea descrie ca fiind “neplacute”. Putem gasi aici durere, suparare, frustrare, amaraciune, dezamagire – esential este ca SIMTI si ca esti constient de sentimentul respectiv.

3. Scurgerile Inimii

CEEA CE SIMTE INIMA IMI FURA DIN ENERGIE…

Infiltratia este un canal energetic de scurgere al inimii care iti epuizeaza puterea. Acest lucru se intampla adesea atunci cand te simti responsabil pentru rana ta (nu conteaza daca esti cu adevarat responsabil, ci daca SIMTI CA ESTI RESPONSABIL). Aceste scurgeri te impiedica in a-ti mentine nivelul de energie inalt si nu mai poti fi persoana care ti-ar placea sa fii. Semnul unui nivel scazut de energie in inima ta este negativitatea, sentimentul ca lucrurile merg din ce in ce mai rau (din fericire, aceasta stare poate fi si inversata).

INIMA MEA SIMTE SI IUBESTE

Indiferent de cum a fost ranita inima ta, exista o modalitate de a o vindeca.

Si indiferent de cat de severa este trauma, exista un scop atasat ei. Petele amortite dau rezistenta si control emotional, zonele fierbinti te pot motiva inspre a face lucruri marete, iar scurgerile iti permit sa empatizezi cu ceilalti si chiar sa le simti durerea.

 

SURSA: hwww.iam-u.org