Eliberarea de dependențe-Mesaj de la Grupul Arcturian

Primit prin Marilyn Raffaele, 13 Aprilie 2014

Salutări de la Grupul Arcturian! Observăm cum tot mai multă lumină se revarsă din inimile oamenilor – crescând tot mai mult în acord cu progresul conștiinței fiecărui individ. Sunt unii care înainte nu au fost capabili nici măcar să ofere un zâmbet unui străin, dar care acum se simt foarte confortabil și chiar se bucură să o facă…. Aceste acțiuni aparent simple indică de fapt o schimbare atât la nivel personal, cât și global. Abilitatea de a exprima lumina depinde de starea de conștiință a unei persoane, așa că nu încercați să judecați un individ a fi mai spiritual decât altul. Fiecare poate trăi numai din cea mai înaltă stare de conștientizare a sa și, pe măsură ce face acest lucru, multe lucruri se întâmplă.

Conflictul și suferința din lume reflectă călătoria omenirii și ieșirea din vechi și intrarea în nou, expunând energiile dense ancorate de mult timp în locuri și oameni. În fiecare zi cei deschiși și receptivi descoperă că adevărul se dezvăluie pentru ei la niveluri din ce în ce mai profunde și că ei nu mai rezonează cu multe lucruri care anterior prezentau interes pentru ei.

Ascultați-vă intuiția, dragilor, pentru că de aici vă veți primi ghidarea!

Încercați să ieșiți singuri din universala conștiință a lumii trei dimensionale care vă prezintă un mod corect sau greșit pentru fiecare situație.

Niciodată să nu atribuiți putere la ceva … aceasta este cheia. Există doar O SINGURĂ PUTERE și doar ESTE. Scena umană reflectă atât binele, cât și răul – expresiile exterioare ale conștiinței unei lumi a dualității și a separării! Înțelegeți că imaginile bune nu sunt mai reale decât imaginile rele, pentru că ambele reflectă dualitatea, dragilor, și fiecare dintre ele este doar un capăt al bățului dualității.

Oamenii lucrează din greu pentru a trăi doar cu moneda ”bun” în sus, dar mai devreme sau mai târziu aceasta se va întoarce, deoarece atât timp cât există o conștiință a dualității și separării, aceasta se va manifesta – nu există conștiință ne-manifestată. Voi sunteți creatori, dragilor, nu oameni umili, așa cum ați fost învățați să credeți!

Vrem să vă vorbim despre pierdere, care poate fi o experiență dură și dureroasă pentru cei care se țin cu dinții de viața cu care au devenit foarte confortabili. Pierderea aduce cu ea tristețea goală de a ști că ceva sau cineva a plecat și nu se mai întoarce … cel puțin nu așa cum era înainte. Pierderea este experimentată, de obicei, și ca regret, tristețe, frustrare, disperare și este acompaniată adeseori de o încercare frenetică de a recupera ceea ce a fost pierdut.

Privitul înapoi și tânjeala după oameni, locuri  și experiențe care au fost încheiate sau depășite vă va încetini trezirea spirituală, pentru că noile adevăruri nu pot intra într-o conștiință care nu este deschisă și care mai este înca plină cu cele vechi.

Vălul uitării, care vine odată cu încarnarea, este cauza pentru care mulți au încredere doar în ceea ce pot să vadă, să audă, să guste, atinge sau mirosi, iar aceștia se țin strâns de orice le dă speranță, plăcere, confort și bucurie.

Este important de menționat aici că procesul de curățare a vechii energii aduce o amintire conștientă a multor evenimente din trecut. Acest fapt nu este însă același lucru cu dorința ca ele să se reîntoarcă. În procesul de curățare voi puteți simți emoțiile tristeții sau pierderii, dar sunteți dispuși să le lăsați să curgă prin voi și în afară … fără să încercați să recreați sau să vă agățați de trecut, dacă a fost bun, sau să scăpați de el, dacă a fost rău?!

Pierderile, de orice fel, se manifestă în acest moment deoarece energia care a creat și susținut aceste lucruri se dizolvă.

Viața pe Pământ este pentru învățare și pentru creștere și nu este menită să dureze pentru totdeauna!

Întregul scop pentru a alege o experiență pământească este de a crește din ce în ce  mai profund într-o conștiință a adevărului provenit din experiență. Creșterea are loc inconștient pentru începători (sufletele tinere), dar voi, cei care citiți aceste mesaje, nu sunteți suflete tinere și sunteți pregătiți să înțelegeți experiențele drept lecții, întrebându-vă pe voi înșivă: ”Ce am vrut să învăț din asta? Ce concept sau credință mai păstrez încă în conștiința mea și care s-a manifestat sub forma acestei experiențe?”

Experiențele de pe Pământ nu sunt menite să fie întotdeauna dificile și lipsite de bucurie, pentru că bucuria este cea mai apropiată energie de Divin și este dreptul vostru Divin. Numai datorită eonilor de ignoranță în sistemul de credințe trei dimensional au fost create atât de multe situații dureroase.

Există cei care nu-și permit lor înșiși (sau celor din jurul lor) să experimenteze bucuria, datorită falsei credințe că cineva trebuie să sufere și să se priveze pentru a fi spiritual. Acesta este un nonsens … pălăvrăgeala religiozității!

Găsiți acele lucruri care vă aduc bucurie și bucurați-vă de ele în timp ce încercați să nu vă agățați de ele, pentru că la un moment dat ele vor trebui să dispară. Numai în eliberare noul sau înaltul se poate manifesta.

Emoțiile dureroase ale pierderii sunt normale și nu trebuie să le opuneți rezistență, pentru că rezistența transformă orice lucru căruia îi opuneți rezistență într-o putere care atrage rezistență. Studenții spirituali serioși pot face greșeala de a spune: ”Oh, nu trebuie să gândesc așa, nu trebuie să simt asta sau aia … nu este real, este o iluzie.” Când pierderea devine o parte a experienței voastre și voi simțiți emoțiile care o acompaniază, lăsați-le să fie, simțiți-le și recunoașteți ceea ce experimentați.

Spiritualitatea nu presupune niciodată negarea, ci realizarea faptului că nu există nimic ce are nevoie să fie negat. Atunci veți începe să vă amintiți că aparențele exterioare sunt temporare și că, în realitate, nimic nu vă poate separa de ceea ce voi sunteți. Durerea slăbește și se dizolvă și voi mergeți mai departe – cu o conștientizare mai profundă acum.

Acum a sosit timpul să vă revendicați Divinitatea și să vă asumați responsabilitatea pentru creațiile voastre! Sunteți în punctul de a intra într-o stare de conștientizare profundă și mulți sunt pregătiți, dar nu doresc să o facă.

Pentru unii, trebuie să-și facă apariția experiențele pierderii pentru a-i zdruncina din zona lor de confort. Pierderea oamenilor, a bunurilor și experiențelor care înainte i-au ținut în confort și bucurie poate să fie necesară în scopul ca un individ să treacă la următoare etapă a evoluției sale. Experiența pierderii împinge individul să descopere și să creeze experiențe noi și, adeseori, mai înalte de bucurie, pace și lumină … reflectând ceea ce este deja în interior, dar nerecunoscut, fără să necesite o manipulare trei dimensională.

Pierderea este o experiență percepută. Nimic real nu poate fi vreodată pierdut, în virtutea faptului că acesta este menținut la infinit în conștiința divină, prin lege.

Voi nu sunteți una cu Conștiința Divină, voi sunteți, în adevărata voastră esență, Conștiința Divină! (Nu în forma voastră umană, ci în adevărata voastră esență!) Aceasta devine noua voastră stare de conștiință … rezultatul unei călătorii dintr-un sentiment de totală separare într-o realizare a unității. Ea pare să dureze foarte mult timp dintr-un punct de vedere uman, dar există multe căi diferite și toate conduc către același munte … unele curbate și șerpuite, altele drepte.

Recunoașteți și eliberați orice temeri care acompaniază pierderea cât mai repede posibil, pentru că orice a fost creat o dată poate fi creat din nou și, dacă sunteți conștienți spiritual, o să-l puteți manifesta într-o formă mai înaltă și mai bună decât înainte!

Frica este unul dintre cele mai mari obstacole în calea creșterii conștientizării, fie că este vorba de frica de necunoscut sau frica de ceva tangibil. Frica are o rezonanță energetică foarte scăzută și reflectă o credință în separare, separarea de binele (Dumnezeul) vostru, indiferent ce reprezintă acesta pentru voi.

Lecția de azi a fost despre eliberarea de dependența de orice din exterior.

Omenirea este menită să folosească și să se bucure de lucrurile de pe Pământ, dar a ajuns în mod eronat la concluzia că nu poate supraviețui fără ele.

Amintiți-vă întotdeauna că orice din exterior reprezintă (interpretarea minții) semnificația materială a unei realități profund spirituale!

Trăiți, iubiți, bucurați-vă, cântați, dansați, jucați-vă, studiați, învățați, serviți, fiți serviți, dar niciodată să nu uitați cine sunteți!

Noi suntem Grupul Arcturian

 

Traducere Monica Poka