Calatoria astrala

Calatoria astrala este foarte cunoscuta. Melfior Ra ne-a incantat cu descrierile sale despre calatoriile intreprinse cu sau fara ajutorul extracorporalizarii. Dedublarea este un fenomen care se produce, in mod spontan in momentul unei relaxari profunde a corpului fizic. Nu este usor sa ai o asemenea experienta dar oricine poate incerca. Totusi, ar fi bine ca atunci cand se doreste o extracorpolarizare, sa nu fiti singuri ci insotiti de o persoana initiata pentru ca exista fel de fel de pericole.

Exista totusi posibilitatea de a calatorii in astral fara a apela la aceasta metoda insa pentru ambele metode aveti nevoie sa va insusiti cateva tehnici cum ar fi:

1. Tehnica relaxarii. Inainte de toate trebuie sa va insusiti tehnica relaxarii. Pentru a executa o calatorie astrala e nevoie de o relaxare profunda a tuturor grupelor de muschi din corpul fizic.

2. Vizualizarea. Exercitiile de vizualizare sunt necesare pentru a vedea cu cel de-al treilea ochi, pentru ca in plan astral, corpul fizic nu patrunde, asadar, nu aveti posibilitatea de a va folosi simtul vazului.

3. Meditatia sau vidul mental. Eliminarea zgomotelor din jur, a peisajului, a gandurilor sunt cateva conditii ce trebuiesc indeplinite inainte de a trece la fapte.

La inceput, orice practicant va avea parte de o calatorie foarte scurta, chiar de cateva secunde, dar practicand zilnic, acesta poate ajunge sa strabata locuri necunoscute un timp indelungat. In timpul unei astfel de calatorii, gandurile trebuiesc eliminate. Orice incercare de a analiza ceea ce vedem nu face decat sa ne intoarca din nou in planul fizic.

Desi aceste doua expresii par asemanatoare, intre iesirea in astral si calatoria in astral este totusi o diferenta esentiala. De fapt, insisi termenii folositi pentru a desemna acest lucru sunt destul de explicativi. Iesirea in astral se face, de cele mai multe ori, intamplator sau accidental, ori in cel mai bun caz, inconstient; pe cand calatoria in astral nu se poate face decat constient, stapan pe tine insuti si total constient de ceea ce faci si, de asemenea, constient de tine insuti si de capacitatile tale...

Adevarata medicina este sanatatea nu boala. Boala adauga medicinii terapia, arta de vindecare a bolilor. Boala este conflictul dintre firea noastra sanatoasa si alte firi anormale, distrugatoare. Noi fiind dubla realitate ca suflet si corp, inseamna ca boala este dubla, sufleteasca si trupeasca; tulburari de ordine in suflet si tulburari de ordine in trup - corp. In aceasta viziune putem vorbi de o medicina sacra - cosmica si de sacro-terapie. Minciunile limbajului de suflet se fac prin informatii negative ale informatiilor - energiilor din corpul nostru, de unde se genereaza informatii bolnave in corpul nostru, care astfel se negativeaza si produc boli de tot felul. Psihanaliza a descoperit acest secret al nocivitatii minciunilor ce se acumuleaza in subconstientul nostru, de unde genereaza informatii bolnave in energiile corpului nostru. Dand pe fata aceste minciuni - ascunzisuri, puterea constiintei de suflet revine, puterea acestor boli scade si noi simtim, real, insanatosirea. Boala incepe de la minciunile constiintei de suflet de care se infecteaza sufletul. Orice constiinta negativa este o minciuna negativa, este o minciuna - microb de suflet, care daca nu e descoperita la timp produce boli sufletesti cu prelungiri in boli trupesti. Minciuna este originea inchipuirii si apoi a imperfectiunii raului. De la micile minciuni incepe tot ce este boala si negativ. Incepe sacro-terapia cu descoperirea minciunii proprii. Iti vei face astfel o psihanaliza proprie.

ASTRALUL

Foarte multi vorbesc de iesiri sau calatorii in astral fara ca macar sa stie ce este astralul sau ce se intelege prin termenul astral. Planul sau starea astrala este, in acelasi timp, o stare de constienta si un nivel evolutiv mental si spiritual. Astralul este o stare, un strat, un nivel energetic de vibratie medie situat si format la intrepatrunderea planului fizic cu cel mental. Aceasta, din punct de vedere macrocosmic.

Din punct de vedere microcosmic (intrauman) prin astral se intelege un corp, corpul astral si o stare de constienta si de constiinta. Corpul nostru astral se afla si s-a format prin intrepatrunderea corpului fizic cu cel mental. Corpul astral este, deci, in acelasi timp, o stare de constiinta dar si un invelis al corpului mental precum si substratul corpului fizic cu care este imbracat, incarnat.

La nivel macrocosmic astralul este o stare, un strat vibrational in care fiinteaza o infinitate de entitati si in care au acces si entitatile din starile superioare: mental si spiritual, precum si din starile inferioare: planul fizic. Deci si noi cei din planul fizic avem acces in planul astral.

Pentru accesul in planul astral nu exista nici o restrictie pentru nimeni, oricine poate face acest lucru. Insa pentru acest lucru - pentru a intra in astral -  este nevoie de o mare cheltuiala energetica. Astfel ca, desi fiecare dintre noi poate si are acces pentru a intra in planul astral nu oricine reuseste acest lucru. Avem nevoie de o mare putere energetica pentru a face aceasta minunata calatorie. Nu este vorba de o forma de energie pamanteana ci este vorba doar de energia spirituala si mentala a fiecarui om in parte.

Ar trebui ca fiecare om sa aiba o putere infinita in ce priveste energiile mentale si spirituale caci in fiecare om divinitatea este prezenta in toata puterea si splendoarea sa. Potential vorbind, orice om are puterea divinitatii, puteri infinite, insa, practic vorbind, aceasta putere divina o au doar cei care sunt constienti de acest lucru, cei care sunt perfecti constienti de ei insisi, ca omul este un Dumnezeu incarnat in planul fizic, toti cei care sunt convinsi de acest lucru. Si foarte putini sunt cei care au atins acest nivel evolutiv.

Caci majoritatea entitatilor isi risipesc energia prin comportamente gresite, prin alimentatia denaturata pe care o folosesc, prin bulversarea mentala la care sunt supusi si la care se supun singuri, prin cuvintele si prin formele gand pe care le emit si le receptioneaza fara sa fie stapani pe ele si fara sa le controleze in cea mai mica masura. Iata deci cum isi risipeste omul energia. Cum, insa, foarte multe entitati nu sunt constiente sau nu si-au trezit capacitatile divine infinite pe care le au, nu au nici macar ce sa risipeasca astfel ca, neavand ce risipi energetic, ei isi risipesc corpul fizic, adica si-l distrug, la propriu.

Problema propriu - zisa nu apare si nu se refera la ceea ce intelegem fiecare prin iesire sau calatorie in astral ci apare la modul CUM sa calatorim sau macar sa iesim in astral.

Inainte de a va sugera cateva metode de calatorie in astral este nevoie sa cunoastem cate ceva despre planul astral sau lumea cealalta asa cum o numesc unii. Planul sau starea de vibratie astrala este, asa cum am mai spus, formata si situata la intrepatrunderea planului mental cu planul fizic. Vibratia sa este medie iar ca nivel energetic are doua stari: astralul inferior si astralul superior.

Intregul plan astral este structurat si organizat, pe langa starile superioara si inferioara, in mai multe substari energetice. Astfel, astralul superior este organizat in noua stari energetice, vibrationale, numite astfel: stratul I, stratul II, stratul III, stratul IV - aceste prime patru straturi mai sunt numite si straturile primare ale planului astral - stratul V, stratul VI, stratul VII, stratul VIII si stratul IX - aceste straturi mai sunt numite straturile superioare ale astralului. Astralul inferior are trei straturi vibrationale de joasa si foarte joasa frecventa.

La intrepatrunderea astralului superior cu astralul inferior exista un strat comun numit stratul ratacirilor, adica stratul entitatilor care nu sunt nici in astralul superior, nici in astralul inferior, care, prin acumularile lor energetice nu au avut acces in straturile astralului superior dar nu au cazut nici in straturile astralului inferior. Intre aceste straturi nu exista granite sau bariere asa cum ne-am astepta noi sa fie, ci este vorba doar de vibratie, de schimbare de vibratie, de schimbare de frecventa.

Nici nu este nevoie de paza pentru ca entitatile negre din straturile inferioare ale astralului inferior sa nu poata patrunde in astralul superior caci in straturile planului astral se intra doar prin rezonanta, doar prin gradul energiei acumulate. Astfel, ca dupa ce moare, fiecare intra in stratul pentru care a acumulat energia (faptele) necesara. Si nici o entitate situata in straturi mai joase nu poate sa intre in straturile mai inalte, nici macar un nivel, cu un grad. In schimb, entitatile din straturile superioare pot calatori in straturile inferioare dar vibratia joasa a acestora nu le face calatoria prea placuta.

Fiecare strat este locuit de entitati corespunzatoare din punct de vedere energetic, nivelului respectiv de vibratie, de energie. Asa incat, fiecare strat este o lume, un nivel existential.

Daca ati inteles bine cele expuse mai sus puteti trece la constientizarea metodelor de calatorie in astral pe care vi le sugereaza aceasta carte. Trebuie sa recunoasteti ca, desi ati citit foarte multe carti metafizice, de astrologie, aproape niciunde n-ati gasit ceea ce va interesa: moduri si tehnici de intrare in planul astral. Acum, ca aveti in maini o asemenea realitate aveti grija ca sa nu irositi sansa care v-a fost oferita.

Motto-ul: In tot ceea ce faci, raporteaza-te doar la tine insuti v-a spus, probabil, ca pentru a reusi oriunde si oricand, precum si in calatoriile astrale, nu trebuie sa te lasi influentat de ceea ce spun sau fac ceilalti, nu trebuie sa te lasi influentat de prejudecati, de frici, de formele gand care incearca sa te descurajeze sau sa te influenteze in asa fel incat sa nu realizezi nimic din ceea ce visezi, din ceea ce ti-ai dori. Asadar, in tot ceea ce faci, raporteaza-te doar la tine insuti.

Sa nu credeti ca in astral exista ceva static, dimpotriva, totul este in miscare, totul este dinamic, nimic nu sta. Acest lucru face calatoria in astral putin mai dificila. Poate din acest motiv unora li se pare aproape imposibil sa faca o calatorie in astral. Depinde de fiecare dintre noi daca vom reusi sau nu sa realizam ceea ce altii n-au indraznit macar sa viseze, ceea ce la urechea omului nu s-a auzit, ceea ce ochiul omului n-a vazut si ceea ce la inima omului nu s-a suit.

Inainte de a trece la expunerea primei metode de calatorie in astral este necesar sa ne reamintim ca formele gand nu au numai inteligenta proprie dar ele sunt nemuritoare si isi pastreaza esenta la infinit. Asupra lor nu poate interveni decat tot omul dar nu pentru a le distruge caci nu este posibil asa ceva ci pentru a le transmuta in forme gand superioare sau inferioare, ca vibratie.

Fiecare forma gand se pastreaza in asa - numita Memorie Cosmica (Documentul Akashic) astfel ca, orice gandeste, doreste sau isi imagineaza un om, precum tot ceea ce el a facut si face, se pastreaza, totalmente, in Documentul Akashic. Pastrarea se face atat vizual - sub forma de imagini - , auditiv - sub forma de vibratii sonore - , cat si esential - sub forma de forma gand. Cand va amintiti ceva, o intamplare, o stare de spirit, un lucru placut sau mai putin placut sa stiti ca ati luat aceasta amintire din Documentul Akashic.

Iar cum acesta isi are sediul in straturile superioare ale astralului, folosindu-va de el intrati automat in astral. Facand deci apel la amintiri intrati la modul cel mai simplu in astral. Vedeti dar si voi, cat este de simplu! Nu se poate vorbi de o iesire in astral caci, mult mai corect, se poate spune intrare in astral, caci nu este vorba de ceva spectaculos, cu tunete si fulgere, ci este vorba despre un lucru deosebit de simplu, de firesc. De altfel, veti constata si singuri acest lucru.

Tehnica de scoatere a corpului astral

dedublare

Inainte de exersare trebuie sa rostiti obligatoriu mantra ocrotitoare:

Sa fie Lumina si pace in ceruri

Sa fie pace in Adancuri

Sa fie pace pe Pamant

Sa fie pace pentru toate fiintele

Sa fie fericire pentru toate fiintele

Sa fie bucurie pentru toate fiintele

Se spune ca toti aceia care au rostit aceasta mantra in cel de-al doilea razboi mondial ,au supravietuit.

Intindeti-va pe un pat neted ,tare si fara perna,cu capul spre nord.Respiratia superficiala.Timp de 3-5 minute concentrati-va raza gandului asupra bazei conului chakrei manipura.in acelasi timp,trimiteti energia externa prin ambele maini spre varful conului chakrei,dirijand energia in sensul acelor de ceasornic spre baza acestuia.Cand simtiti o suprasaturare(aveti senzatia ca si cand conul chakrei este precum o minge umflata puternic sau ca au loc vibratii puternice si neplacute) uniti varfurile degetelor pentru 5-6 secunde,apoi intorceti-le in pozitia initiala (paralele cu trunchiul).

Folosind autosugestia,deschide-tiva ecluza sugestionala prin formula “fiecare cuvant ,fiecare gand al meu va fi usor receptionat de catre psihic,bioenergosistem si se va indeplini”.Timp de 15-20 minute uitati-va in sus (de exemplu la tavan) si concentrati-va atentia asupra unui singur gand:”Corpul meu subtil astral poate usor ,fara greutate sa se desprinda de corpul meu fizic grosier”.Repetati pana cand acest gand se impleteste cu dorinta voastra arzatoare intr-un tot unitar.Primul semn este o usoara vibratie acorpului.Apoi,comutati ochiul mintii (nu luati privirea de la tavan ) asupra invelisului vostru astral ( de culoare galbena ,unit cu manipura)timp de aproximativ 3 minute.Vizualizati-l cu claritate (mental.). In acelasi timp autosugestionati-va cu formula”corpul meu astral conduce usor corpul grosier.Materia grosiera se va desprinde usor,la dorinta mea,de cea subtila.Corpul meu astral devine acum de o mie de ori mai puternic decat cel fizic si il pot transmite usor la orice distanta,apoi il pot intoarece usor.Vointa mea dirijeaza usor astralul”.

Efectuati o puternica trimitere de energie di chakra manipura spre invelisul astral.Prin efort de vointa si dorinta puternica (dar fara supraincordare fizica) separati incet corpul astral ,ridicati-l pana al tavan,rostind de trei ori formula de autosugestionare:”Am invins forta gravitationala a Pamantului”.Veti simti o impingere usoara si dublura voastra astrala se va afla langa tavan.Apoi,daca ,doriti puteti trce prin perete,puteti sa va inaltati spre stele...Legatura dintre invelisul astral si cel fizic se pastreaza in permanenta.Ceea ce vede invelisul vostru astral vede si cel fizic.Transmiterea informatiei se realizeaza prin canalul bioenergoinformational.

Daca veti simti extenuare,intoarceti imediat invelisul vostru astral.Atunci cand astralul vostru este puternic slabit,prin forta gandului(deoarece controlul trebuie sa fie permanent) deschideti “ecluzele”de la varfurile degetelor,directionati energia spre manipura incarcand-o si trimiteti un puternic flux de energie astralului.

In primii 2-3 ani ,atunci cand efectuati acest exercitiu,langa dumneavoastra trebuie sa se afle obligatoriu un profesionist,un maestru,pentru a fi in siguranta.Altfel,exista pericolul de a nu intoarce corect invelisul astral sau, si mai periculos,de a nu-l intoarce deloc,ceea ce echivaleaza cu moartea fizica.Invatati sa va controlati si,in primii ani, nu indepartati astralul la distante mari.

Avand in vedere ca in planul astral orice gand se indeplineste instantaneu trebuie sa avem un cotrol absolut asupra gandurilor.De multe ori celor incepatori in momentil desprinderii de corpul fizic le apare o stare de frica (de cele mai multe ori cea de a muri).Daca se intampla sa aveti o stare de teama cel mai indicat este sa rostiti numele maestrilor iluminati (Isus de exemplu).

Pot sa mai spun din expetienta ca mantra Aum Govindaya namah ,m-a salvat in momentul cand am fost in prezenta unei entitati malefice din astral (la rostirea mantrei pur si simplu ea a disparut odata cu frica mea).Mantra este o mantra de protectie va asigur.

 

Succes si nu uitati sa aveti o minte calma inainte de tehnica(nu mancati inainte cu 2-3 ore de a o face).Totul consta in concentrare si constientizare.Eu ma dedublez usor acum ,vizualizandu-ma plutind deasupra corpului meu fizic ,intins.Cam 20-30 min de concentrare intensa,dar nu fortata, asupra acestei vizualizari produce garantat dedublarea.Dar nu va aruncati la acesta mai intai.Faceti-o pe cea descrisa in detaliu.

În a patra dimensiune sau lumea astrală, sufletul călătoreşte în fiecare noapte, în timpul somnului, în timp ce corpul fizic rămâne în pat, acest fenomen numindu-se dedublare astrală. Din nefericire această dedublare are loc în mod inconştient. Fenomenele şi experienţele pe care le trăim în această dimensiune, oamenii le numesc în general: vise. Practicând diversele chei pe care Gnoza le dă pentru a ne dedubla în mod conştient, aceste "vise" pot deveni realitate şi în acest fel putem călători în diverse locuri ale planetei, putem invoca fiinţe superioare care ne pot instrui şi învăţa marile mistere ale vieţii şi ale morţii etc.

Dedublare si experiment

Fenomenul este real, iar revista americana „Science” confirma.

Dedublarea, decorporalizarea intervine in experientele extracorporale, cand corpul astral se desprinde de corpul fizic, Eu-l trecand in corpul astral. Acest lucru se produce in momentul in care relaxarea corpului fizic este profunda, meditatia sau vidul mental este si el profund si se deschide „Al treilea ochi” care „vede” in astral. Despre toate acestea, revista noastra a scris pe larg in articolul intitulat „Astral journey. Corpul astral” .

Exista numeroase relatari despre dedublare, care se poate produce si in mod spontan la unele persoane in stare de relaxare profunda. Specialistii spun ca o persoana din 10 a trait sau este posibil sa traiasca o astfel de experienta. Aceste „stari” au fost relatate si de unele persoane aflate in moarte clinica ce au supravietuit acesteia sau in alte situatii neobisnuite care le-au atins undele cerebrale.

Recent doua echipe de oameni de stiinta au publicat in presa de specialitate rezultatele cercetarilor lor, facute independent una de cealalta, referitoare la experimentarea de laborator a dedublarii. (Este recunoscuta neincrederea oamenilor de stiinta - si nu numai - in numeroasele fenomene paranormale si parapsihice, daca acestea nu pot fi experimentate in conditii de laborator ; dar tot atat de adevarat este si ca experimentele costa ). Desi fenomenele respective se produc cu o frecventa mare, la unele persoane in mod spontan, la altele in experiente de viata marcate de evenimente funeste, iar la alte persoane pe cale de… autoinductie, multi sunt inca sceptici in a le accepta.

Atat timp cat cercetatorii englezi si elvetieni si-au publicat rezultatele experimentarilor in prestigioasa revista americana „Science”, ele arata ca fenomenul de dedublare este real, poate fi indus in conditii de laborator si, deci, poate fi studiat.

Scepticii pot sa se informeze !

Dedublarea conştientă

În timpul viselor fiecare dintre noi experimentează de fapt dedublarea astrală spontană. Înţelepţii vechii Indii afirmă că “somnul ne este dat pentru a ne aminti de moarte, în timp ce visele ne obişnuiesc cu lumile astrale.”

Adepţii teoriei corpurilor subtile susţin de altfel, că acestea ar fi explicaţia odihnei ce survine în timpul somnului şi anume, desprinderea corpului astral şi reîncărcarea lui cu energii subtile. Somnul indus prin intermediul somniferelor este superficial, fiind neodihnitor şi nici nu permite apariţia viselor, tocmai pentru că un astfel de somn nu facilitează desprinderea corpului astral de corpul fizic.

Mulţi cercetători au abordat problema proiecţiilor astrale conştiente, dirijate şi mai mult, au afirmat că fiecare individ este capabil să performeze la un moment dat o astfel de experienţă.

Cercetători ca Robert Monroe, Raymond Reant, Jeanine Mora, Ph.D. Keith Harary şi Pamela Weintraub, Gavin şi Yvonne Frost au trecut chiar la elaborarea unor programe concrete, prin respectarea cărora oricine ar putea “învăţa" să practice proiecţia astrală. În toate aceste metode, controlul mental al gândurilor şi emoţiilor este esenţial. Conştientizarea etapelor unei relaxări profunde, o treptată detaşare de lumea exterioară, de lucrurile care ne atrag în mod obişnuit este de asemenea necesară. Este necesară mai întâi amplificarea capacităţii de a se interioriza, de a aprofunda propriile stări psihice după care, abilitatea de expansionare a stării de conşiinţă în forma proiecţiei astrale se va dezvolta treptat. Dar pe lângă acestea, perseverenţa, răbdarea şi încrederea sunt trăsături de caracter indispensabile unei depline reuşite.

Dedublarea conştientă poate avea loc şi prin tehnici de inducţie: în transe, dans şamanic, hiperventilaţie. Practicate în cadrul unor căi spirituale, aceste experienţe trebuie să se afle sub directa îndrumare a unui maestru spiritual, întrucât producerea bruscă a stării de dedublare poate duce la şoc psihic, emoţional, asfixiere, supraexcitare, hiperventilaţie, intoxicare, anoxie.

De exemplu, Jeanine Mora consideră ca fiind esenţiale în învăţarea proiecţiei astrale următoarele elemente:

Relaxarea – înţeleasă ca procedeu neuromuscular prin care se elimină anxietatea, stresul, gândurile negative, tensiunile interioare. În mintea noastră, menţionează autoarea, trebuie să avem mereu sugestia: “fii relaxat!”

Respiraţia trebuie să fie completă, amplă, naturală şi trebuie să cuprindă cele trei etape, aşa cum sunt ele descrise în cadrul tehnicilor yoghine de Pranayama: abdominală, toracică şi claviculară. Lipsa unei bune oxigenări micşorează capacitatea de concentrare şi oboseşte prematur creierul. De asemenea, respiraţia completă yoghină ne poate ajuta la trezirea armoniasă a celor şapte chakras, ceea ce va face ulterior posibilă şi dedublarea strală.

Concentrarea constă într-un efort de voinţă şi este tradusă în acea capacitate de a fi absorbiţi de un obiect de o idee, fără nici un “parazit” mental, înseamnă a fixa “receptorul nostru de unde radio” (creierul) pe lungimea de undă fără să captăm toate interferenţele care se regăsesc şi care bruiază emisia. Concentrarea înseamnă în fapt un control mental cât mai bun. Pentru a obţine concentrarea este necesar să ne relaxăm mai întâi. “Lăsăm gândurile şi imaginile să plutească. Lăsaţi-le să treacă fără a le reţine. Nu căutaţi să le opriţi în mod voluntar. Cu cât veţi vrea să le îndepărtaţi cu atât ele vor fi mai prezente. Încetul cu încetul ele vor diminua şi vor dispare. Subiectul asupra căruia vrem să ne concentrăm va apare fără dificultate. Poate părea o stare de reverie sau de absenţă.” Şi autoarea mai adaugă: ”Fiţi prezenţi în ceea ce faceţi. Consideraţi orice activitate ca fiind interesantă… Lăsaţi-vă absorbiţi de ea.”

DEDUBLAREA

În jurul fiecărui corp fizic se află toată succesiunea de planuri paralele care se intersectează, astfel încât în tot ansamblul sistemului solar materia eterică este amestecată cu cea astrală şi cea cauzală, toate pătrunzând corpurile solide. Nu există o delimitare strictă a aşa-ziselor “plane paralele”.

Prin DEDUBLARE, omul poate trimite în spaţiu un robot de substanţă eterică lipsit de spirit şi de conştiinţă, dirijat de mintea omului, care îşi include o componentă în acel robot. Partea eterică a perispirituiui este cea care poate fi dislocată, captând o parte a minţii (mintea de rezervă) şi astfel, cuprinse în învelişul eteric desprins de corpul fizic, pot călători în astral sau în spaţiile superioare.

ASTRALUL este o lume constituită din particule pe care sunt imprimate imagini. Cine pătrunde în astral cu dublura, sau doar cu mintea, are acces la o parte din imagini pe traseul urmat. Se spune că “omul vede cu ochii minţii”. Fiecare particulă a astralului, oricât de mică şi de fină ar fi ea, este un aparat de fotografiat, astfel încât tot ce se întâmplă pe Pământ sau în universul nostru stelar este “fotografiat” în astral. Ceea ce vedeţi când pătrundeţi în astral reprezintă imagini şi fapte petrecute oricând în trecut şi oriunde în prezent. Despre viitor se pot obţine informaţii prin deducţie, prin declanşarea unui mecanism automat şi instantaneu care vă revelează ipoteze despre fapte şi situaţii viitoare, dar trebuie să înţelegeţi că vi s-a dat doar o variantă, doar o posibilitate despre ceea ce se va întâmpla. Viitorul nu este fix, nu poate fi încercuit. Puteţi primi o prognoză din astral, ea se poate adeveri exact, sau puţin diferit, eventual într-o variantă contrară, sau nu se adevereşte. Cei care au acces prin diverse metode la memoria astrală (Akasha) nu prea îşi asumă răspunderea de a transmite oricui previziunile pe care le-au primit. Majoritatea dau prognoze codificate, pentru ca aceia care le vor interpreta de-a lungul timpului să le poată adapta la prezentul în care trăiesc. Prognoze ca ale lui Nostradamus pot fi interpretate în diferite moduri, de aceea nu trebuie să fie luate drept prevestiri absolute. În general, este bine ca prognozele să fie date pe termen cât mai scurt, în caz contrar intervenind acei factori aleatori care pot naşte noi variante şi pot compromite valabilitatea prognozei.

DEDUBLAREA ETERICĂ se produce atunci când îţi trimiţi componenta rarefiată în planul eteric şi discuţi cu oameni vii ai prezentului, participi la acţiunile lor. Dar acţiunile tale sunt iluzorii, căci tu nu eşti omul în carne şi oase, ci doar o fantomă, asemenea fantomelor morţilor, adică a spiritelor dezîncarnate.

DEDUBLAREA ASTRALĂ se produce când pătrunzi în astral şi ai acces la Akasha. Atunci nu poţi participa la nici o acţiune, eşti spectatorul unor clişee fotografice care se succed, sau vezi scurte filme, făcute de particule astrale specializate în înregistrări de durată.

DEDUBLAREA MENTALĂ se produce trimiţându-ţi mintea de rezervă în locuri mult mai rafinate decât prin dedublare astrală sau eterică. Trimiterea dublului eteric este dependentă de cantitatea de energie eterică de care dispui. În schimb, prin meditaţii speciale, poţi ajunge mental oriunde doreşti, cu un consum mai mic de energie, depinzând doar de agerimea minţii tale şi de cantitatea de energie de care dispune creierul.

În timpul somnului, corpul fizic rămâne pe loc, dar cel eteric poate pleca. Imediat ce omul adoarme, pleacă şi spiritul, luând cu el o parte din perispirit, adică protecţia sa astrală şi eterică. O parte din perispirit rămâne pe loc. Şi mintea rămâne pe loc, dar îşi trimite componenta eterică (mintea de rezervă) să însoţească spiritul, dacă el o cere.

În general, spiritul este independent, el călătoreşte în timpul somnului oriunde are nevoie, fiind protejat doar de învelişul său din perispirit. Conştiinţa rămâne în planul fizic, ea fiind monitorul de rezervă care preia comenzile de la spiritul aflat în deplasare şi le înmagazinează în creier, astfel ca mintea să le recepţioneze. Spiritul pleacă în timpul somnului în orice spaţiu doreşte şi are acces, discută cu alte spirite, culege informaţii şi le transmite minţii prin conştiinţă, chiar plecat fiind, sau după înapoiere. Mintea, fiind legată de corpul fizic, este limitată din anumite puncte de vedere şi, fie că primeşte de la spirit tot ce acesta îi dă, dar în mare parte uită, fie nu poate executa comenzile primite, fie nu poate prelua nimic de la spirit, dacă este o minte impură, neşlefuită.

Această ultimă situaţie poate avea o implicaţie benefică sau malefică, depinde de caz. De exemplu, dacă un spirit malefic colaborează cu o minte nereceptivă, blocată, atunci sfaturile rele date de spirit nu sunt preluate în mod corespunzător de minte şi efectul malefic al comenzii este mult diminuat, iar consecinţele fizice sunt mai puţin distructive decât ar fi dorit spiritul. Cazul ideal este ca un spirit elevat să colaboreze cu o minte aerisită, penetrabilă, bine şlefuită, receptivă. Acesta este cazul “iluminaţilor” lumii pământene, aceia care ajung în spaţiile superioare, cât mai aproape de Lumina Divină. Opuse acestora sunt fiinţele la care spiritul malefic este însoţit de o minte receptivă, iar rezultatele sunt acţiuni cu un caracter puternic malefic, distructiv.

În somn, spiritul călătoreşte mereu şi în fiecare clipă îi transmite conştiinţei impresii sub formă de imagini şi sunete. Mintea le preia de la conştiinţă în funcţie de calitatea sa receptivă. În creier se păstrează doar o parte din impresiile primite de minte, astfel încât la trezire îşi aminteşte mai mult sau mai puţin din imaginile şi sunetele transmise. Deci, reţinerea viselor depinde de capacitatea de memorare a creierului, sub comenzile minţii.

________________________________________

http://www.spiritus.ro/SPIRITISM/yogananda-_spirit,_minte.htm